بهترین چسب وکیوم ممبران کدام است؟ ویژگی های یک چسب وکیوم ایده آل

دسته بندی : صنعت PVC

ام‌دی‌اف یکی از پرکاربردترین، زیباترین و اقتصادی ترین انواع چوب است. با این وجود بسیاری افراد میانه خوبی با ظاهر ساده، یکنواخت و تکراری ام‌دی‌اف ندارند. اینجاست که از روکش پی‌وی‌سی یا روکش های ‌گلاس برای افزایش جذابیت کار استفاده می شود. برای مثال چوب یا کابینت ممبران حاصل از روکش کردن یک لایه پی‌وی‌سی روی چوب (معمولاً) ام‌دی‌اف تولید می شود؛ اما آیا می توان این روکش را به سادگی و با هر نوع چسبی روی ام‌دی‌اف استفاده کرد؟ اینجاست که اهمیت چسب وکیوم مشخص می شود.

پیشنهاد خرید

چسب وکیوم وارناسا HV

تومانتومانخرید کنید

چوب ممبران و چسب وکیوم

همان طور که اشاره شد، چوب ممبران حاصل از روکش پی‌وی‌سی روی چوب ام‌دی‌اف (یا نئوپان) است. در بسیاری موارد می توان چوب ساده و بدون روح ام‌دی‌اف را با روکش های بسیار زیبا و متفاوتی جان دوباره بخشید. این روکش می تواند انواع طرح و رنگ را به چوب شما اضافه کند. برای مثال، کابینت ممبران یکی از پرکاربردترین میزبان های استفاده از این تکنولوژی است رنگبندی کابینت ممبران همیشه زبانبزد مشتریان نهایی این محصول بوده است.

ابتدا روی ام‌دی‌اف با استفاده از دستگاه سی ان سی طرح و نقش مورد نظر کار می شود. سپس لایه پی‌وی‌سی انتخاب شده و با استفاده از دستگاه روی چوب اعمال می شود؛ اما بدون شک این لایه باید توسط یک محصول واسطه به چوب متصل شود. اینجا است که پای چسب وکیوم به میان می آید. چسبی که اگر کیفیت لازم را نداشته باشد و توسط افراد متخصص روی چوب کار نشود، کیفیت نهایی کار نیز به همان میزان افت خواهد کرد.

چوب ممبران و چسب وکیوم

در ادامه در مورد چسب وکیوم بیشتر توضیح می دهیم، انواع آن را معرفی می کنیم و ویژگی هایی که یک چسب وکیوم را به بهترین چسب وکیوم ممبران تبدیل می کند ذکر می کنیم.

راستی برای اطلاع از جدیدترین قیمت چسب ممبران نیز پیشنهاد می کنیم در صفحه خرید چسب ممبران از گزینه استعلام قیمت استفاده کنید.

با چسب وکیوم بیشتر آشنا شوید!

برای اتصال روکش پی‌وی‌سی روی چوب (عمدتاً) ام‌دی‌اف باید از چسب بخصوصی به نام چسب وکیوم یا چسب ممبران استفاده کرد. این چسب به راحتی روی چوب قرار می گیرد و باعث می شود که روکش به سادگی روی چوب بنشیند. البته به همین سادگی ها هم نیست.

چسب وکیوم از ماده ای پلیمری بر پایه آب تولید می شود. برای استفاده از این چسب روی ورقه های ام‌دی‌اف تمام سطح چوب را به چسب آغشته می کنند. چسب وکیوم توسط مخزن پاشش روی سطح چوب اسپری می شود. مخزن پاشش معمولاً از جنس استیل ضد زنگ یا پلاستیک است. قبل از استفاده از مخزن پاشش، حتماً آن را به خوبی تکان دهید. در غیر این صورت ممکن است پس از فرآیند وکیوم، لایه پی‌وی‌سی روی چوب پوست پرتقالی شود.

در استفاده از چسب وکیوم، لبه کابینت ام‌دی‌اف از ظرافت خاصی برخوردار است. باید چسب به خوبی در این نواحی استفاده شود تا بعداً روکش پی ‌وی ‌سی به سادگی از ام‌دی‌اف جدا نشود. معمولاً یک بار سطح چوب را به چسب آغشته می کنند. پس از خشک شدن لایه اولیه، لبه های آن را نیز بار دیگر اسپری می کنند تا ضخامت آن بالا رود و احتمال جدا شدن روکش پایین بیاید.

با چسب وکیوم بیشتر آشنا شوید!

پس از اینکه چسب روی ام‌دی‌اف استفاده و اسپری شد، باید منتظر بمانید تا چسب به صورت کامل خشک شود. بخش هایی از سطح ام‌دی‌اف که ناخواسته چسب روی آن را پوشش داده توسط دستمال مرطوب پاک می شود. برای اطمینان از یکنواختی سطح چسب و میزان دقت پاشش می توان از لامپ های UV برای بررسی نهایی استفاده کرد.

اکنون ام‌دی‌اف برای استفاده در دستگاه مخصوص جهت روکش زنی آماده است. چوب را درون دستگاه می گذارند و با استفاده از حرارت، روکش پی‌وی‌سی را روی آن را متصل می کنند. میزان این حرارت باید با توجه به خصوصیات چسب تنظیم شود که روی بسته بندی محصول درج شده است.

مدت زمان گرمادهی نباید از 5 دقیقه تجاوز کند. در غیر این صورت عملکرد چسب کاهش یافته و حتی اگر از بهترین چسب وکیوم نیز استفاده کرده باشید کیفیت کار به شدت افت می کند.

انواع چسب وکیوم – بهترین چسب وکیوم کدام نوع است؟

چسب وکیوم دارای 2 نوع اصلی است:

  • چسب وکیوم تک جزئی
  • چسب وکیوم دو جزئی

انواع چسب وکیوم

تفاوت عمده این دو نوع چسب در نحوه اعمال آن روی چوب است. همان طور که از نام آن نیز پیدا است، چسب وکیوم تک جزئی خودش به تنهایی روی چوب استفاده می شود و نیازی به جزء دیگری برای گیرایی ندارد. از طرفی چسب وکیوم دو جزئی نیاز به افزودن ماده دیگری دارد.

اگر به مشخصات چسب تک جزئی نگاه کنید، میزان مقاومت آن در مقابل حرارت بالا است. بدین منظور که اگر موقع استفاده در دستگاه از حرارت بالایی نیز استفاده شود مشکلی پیش نمی آید. به همین دلیل طرفداران زیادی دارد و معمولاً از این نوع چسب بیشتر برای تولید چوب ممبران استفاده می شود و برخی چسب وکیوم تک جزئی را به عنوان بهترین چسب وکیوم نیز می شناسند.

از طرف دیگر، چسب وکیوم دو جزئی مقاومت کمی در مقابل حرارت دارد. این چسب رفته رفته کاربرد خود را از دست می دهد و بیشتر در گذشته از آن استفاده می شد. برای فعال نمودن چسب وکیوم دو جزئی احتیاج به 90 تا 140 درجه سانتی‌گراد دما و 4 بار فشار اتمسفر و 10 الی 15 دقیقه زمان است.

این نوع چسب باید با ماده دیگری به نام ایزوسیانول ترکیب شود تا مقاومت حرارتی آن مناسب استفاده در روکش دهی شود و پروسه کاری را بسیار افزایش خواهد داد. معمولاً به ازای هر کیلو چسب، 25 سی سی از این ماده ترکیب خواهد شد. نتیجه استفاده از این چسب، هزینه بیشتر، وزن بالای محصول و استهلاک بیشتر نیروی کار خواهد بود.

موقع ترکیب چسب با ایزوسیانول باید حداکثر تا 10 ساعت از آن استفاده کرد و در صورت گذشت بیش از 10 ساعت، چسب غیر قابل استفاده خواهد شد.

چند سالی است که با ورود چسب های تک جزئی به بازار، استفاده از چسب دو جزئی بسیار نادر شده است. چسب تک جزئی «پلی اورتان ری اکتیو» (PRU) حاوی 5 درصد ماده دیگری به نام ایزوسیانات است که مقاومت حرارتی آن را بالا می برد. بدین ترتیب هیچ نیازی به ترکیب ماده دیگر با آن نخواهد بود.

بهترین چسب وکیوم کدام نوع است؟

ویژگی هایی که با آن میتوان بهترین چسب وکیوم را مشخص کرد

  • چسب وکیوم دارای رنگ های متعددی است. با این وجود، همه بازه های رنگی آن را نمی توان به سادگی در کشور تهیه کرد. می توانید نزدیک ترین کد رنگ چسب نزدیک به کد رنگ محصول خود را انتخاب کنید یا از رنگ های خنثی استفاده کنید تا محصول نهایی به لحاظ رنگی یکنواخت باشد.
  • هر نوع چسب دارای ویژگی های متفاوتی است. قبل از استفاده از چسب وکیوم باید زمان عملکرد چسب را روی مخزن آن با دقت مطالعه کنید. هر نوع چسب برای اتصال ام‌دی‌اف و روکش ام دی اف نیازمند مدت زمان متفاوتی است که باید حتماً در نظر گرفت تا نتیجه کار ایده آل باشد.
  • انواع چسب وکیوم دارای میزان مقاومت متفاوتی هستند. مقاومت چسب در برابر آب و رطوبت در ضمانت دوام محصول اهمیت ویژه ای خواهد داشت و مشتریان شما را با اطمینان خاطر بیشتری همراه می کند.
  • چسب وکیوم نیازمند حرارت برای عمل کردن است. این میزان حرارت نیز برای هر نوع چسب می تواند متفاوت باشد. از این رو موقع استفاده از چسب، میزان حرارت دستگاه نیز باید متناسب با خصوصیات چسب باشد.

ویژگی هایی که با آن میتوان بهترین چسب وکیوم را مشخص کرد

سخن پایانی در مورد انتخاب بهترین چسب وکیوم

با توجه به توضیحاتی که در این مقاله ارائه دادیم حالا دید بهتری نسبت به چسب وکیوم خواهید داشت. همچنین با توجه به ویژگی های متفاوتی که از یک چسب وکیوم انتظار می رود و به آن ها اشاره کردیم و ضمن توجه به تجربیات شما، احتمالا تصمیم گیری در مورد انتخاب بهترین چسب وکیوم برای شما کار سختی نخواهد بود.

نظرات کاربران

سلام
این چسب وارناسا که الان شما موجود دارین بهترین کیفیت چسب ممبران شماست یا بهترشم دارین؟ قیمت هاش چطوریه قیمت نزدید.

    سلام یوسف جان
    در حال حاضر تنها چسب موجود همین چسب ممبران وارناسا هست که ما در مورد کیفیتش تضمین میدیم. مواد اولیه این چسب از کارخانه بایر آلمان تهیه شده و از نظر مرغوبیت در سطح بسیار خوبی قرار داره. برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت هم لطفا با شماره وارناسا 02155246331 تماس بگیرید.

سلام. واقعا ممنون هم بابت مقاله بسیار خوبتون هم بابت کیفیت خیلی خوب چسب هاتون . من همیشه از چسب های برند هنکل سفارش میدادم اما با توجه به اینکه اخیرا بسیاری از محصولات تقلبی شده و نمیشه راحت اعتماد کرد یبار برای تست چسب وکیوم برند شما رو سفارش دادم و واقعا عالی بود. حجم بیشترش رو هم دارید؟

    سلام مرتضی جان
    واقعا حس خوبیه و خوشحالیم که هم تونستیم با محتوای سایت رضایتتون رو جلب کنیم هم با کیفیت محصول. بله متاسفانه این روزها محصولات تقلبی خیلی زیاد شده. چسب ممبران وارناسا رو هم می تونید در اندازه های 10 کیلویی و 20 کیلویی تهیه کنید.