مدلهای روکش ام دی اف (MDF) و ویژگی های هریک را بشناسید!

دسته بندی : صنعت چوب

همان طور که در مطالب مختلفی اشاره کرده ایم، ام دی اف به تنهایی و آنگونه که باید ظاهر جذابی برای ساخت کابینت ندارد. بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند که از روکش های متفاوتی برای پوشاندن ام دی اف استفاده کنند. روکش های متفاوتی را می توان برای ام دی اف استفاده کرد. هرکدام از این روکش ها نیز ویژگی ها، قیمت و ظاهر متفاوتی به کابینت و در نهایت آشپزخانه شما خواهند داد.

پیشنهاد خرید

چسب وکیوم وارناسا HV

385,000 تومان385,000 تومانخرید کنید

با انواع روکش ام دی اف MDF آشنا شوید!

MDF این روزها در مواردی مثل درب منازل و شرکت ها، سرویس های خواب، کابینت ها و دیگر تولیدات چوبی استفاده بسیار زیادی دارند. در مقابل تنوع زیاد این محصولات، روکش های متنوعی هم برای پوشاندن عیب و نقص های ام دی اف وجود دارد. در این مطلب از مجله وارناسا قصد داریم انواع روکش MDF را برای شما معرفی کنیم.

روکش اکریلیک – مقاوم، اما غیر اقتصادی

روکش اکریلیک یکی از انواع روکش کابینت های ام دی اف است که ظاهری براق دارد. روکش اکریلیک نوعی روکش ترموپلاستیک است و دارای انعطاف پذیری و شکل گیری بالایی است. جنس این روکش از اکریلیک تری هیدرید آلومینیوم، رزین های اکریلیک و رنگ های مختلف است. این روکش به میزان کمی دارای سطح براق تری نسبت به روکش هایگلاس است. به همین دلیل ظاهری مدرن و متفاوت به آشپزخانه شما می دهد.

با انواع روکش ام دی اف MDF آشنا شوید!

یکی از ویژگی های جذاب این نوع روکش این است که در برابر رطوبت و خوردگی بسیار مقاوم است. همچنین تمیز کردن و برق انداختن آن به سادگی و با کشیدن یک دستمال امکان پذیر است. البته با وجود اینکه روکش اکریلیک و روکش هایگلاس از نظر کیفیت ساخت و مقاومت وضعیت یکسانی دارند قیمت بالاتر روکش اکریلیک توجیه پذیر نیست، چرا که میزان براق بودن روکش هایگلاس تنها کمی کمتر است و در روکش های هایگلاس نیز با شکل آینه ای شکل رو به رو خواهید بود. این مورد باعث شده که روکش هایگلاس طرفداران بیشتری داشته باشد.

برای خرید انواع روکش پی وی سی (ممبران و هایگلاس) و چسب ممبران با بهترین کیفیت و قیمت به فروشگاه وارناسا مراجعه کنید!

روکش هایگلاس، از پرطرفدارترین روکش های MDF

برای پوشش کابینت هایگلاس نیز از ماده ای تحت عنوان پلکسی گلاس (Plexiglass) استفاده می شود. در کابینت های هایگلاس معمولاً تنها یک طرف دارای پوشش هایگلاس است. هایگلاس نیز مانند اکریلیک دارای سطحی براق و شفاف است. در آکواریوم های غول پیکر، پنجره زیردریایی ها و شناورهای عمق بالا از پلکسی گلاس استفاده می شود؛ بنابراین، میزان استحکام این نوع روکش ام دی اف نیز بسیار بالا است. روکش هایگلاس یکی از پرفروش ترین و پرطرفدار ترین انواع روکش ام دی اف است که در این سایت نیز می توانید تنوع گسترده ای از آن را ببینید و سفارش دهید.

روکش هایگلاس، از پرطرفدارترین روکش های MDF

روکش ام دی اف لمینت

روکش لمینت معمولاً از لایه های نازک کاغذی و پلاستیک های رزین ساخته شده و روی ام دی اف یا تخته سه لای ضد آب به کار برده می شود. این نوع روکش در کارخانه و تحت فشار بالا ساخته می شود. روکش ها توسط نوار پی وی سی یا آلومینیوم روی ام دی اف سوار می شوند. میزان مقاومت لمینت بسیار بالا است و کاربرد فراوانی نیز در صنعت کابینت سازی دارد. میزان تنوع رنگ آن نیز نسبتاً بالا است. به همین دلیل کابینت سازان بسیار از این محصول استفاده می کنند. لمینت در انواع مات و براق ساخته می شود اما سطح براق آن به پای هایگلاس و اکریلیک نمی رسد. از طرفی مقاومت آن از اکریلیک بالاتر است. همچنین قیمت اکریلیک از لمینت بالاتر است. در مجموع بین این 3 متریال روکش ام دی اف هایگلاس از همه پرطرفدار تر است.

روکش ام دی اف لمینت

روکش اچ پی ال HPL (نوعی از لمینت)

روکش اچ پی ال یک نوع لمینت محسوب می شود. در واقع اچ پی ال اختصار کلمات (لمینت فشار بالا) است. اچ پی ال از ترکیب لایه‌های سلولز آغشته به رزین فنولی ساخته شده‌است که تحت حرارت بالا و فشار (در حدود ۸۰ تا ۱۴۰ بار) متصل می‌شوند. مقاومت این محصول در برابر سایش، فشار و بخصوص حرارت بسیار بالا است. از این رو در اطراف اجاق گاز به سادگی می توان از آن استفاده کرد. ظاهر اچ پی ال نیز تا حدودی براق است اما وجود دانه ها کوچک، بافت آن را متفاوت کرده است. تنوع رنگ اچ پی ال در میان انواع روکش ام دی اف نسبتاً بالا است.

روکش اچ پی ال HPL (نوعی از لمینت)

روکش ملامینه

روکش ملامینه از محدود روکش هایی است که برای چسباندن روی ام دی اف نیازی به چسب ندارد. دلیل آن نیز استفاده از رزین در ساختار آن است که خود نوعی چسب به شمار می رود. میزان مقاومت ملامینه در برابر خراشیدگی و سایش بسیار بالا است. قیمت آن نیز نسبت به دیگر انواع روکش ام دی اف منطقی است. لبه کابینت هایی که با این روکش ساخته شده اند را می توان به سادگی ماشین کاری نمود.

یکی از زیباترین انواع روکش های ملامینه، روکش های سینکرونایز (فوق برجسته) هستند. روکش های سینکرونایز نوع خاص و جدیدی از ملامینه و بهترین نوع از روکش های ملامین هستند. البته روکش های سینکرونایز در میان روکش های وکیوم ممبران نیز موجود هستند که بیشتر از نوع ملامینه آن مورد استفاده کابینت سازان قرار می گیرد، چرا که مدل وکیوم ممبران آن امکان استفاده در ورق های طرح دار را نیز دارد. عمده ترین و با ارزش ترین تفاوت روکش های سینکرونایز نیز، همان طور که از نامشان پیدا است، برجستگی است. بر خلاف ام دی اف ساده و بسیاری از انواع روکش ممبران، ورق های سینکرونایز دارای بافت بسیار زیبا و شبیه به چوب واقعی هستند.

روکش کاغذی یا لترون

لترون یکی از ضعیف ترین و ارزان ترین انواع روکش کابینت است. این روکش معمولاً برای نوار لبه ها و روکش کاری پروفیل ها استفاده می شود و برای ساخت کابینت به هیچ عنوان توصیه نمی شود. مقاومت لترون در برابر رطوبت، حرارت، ضربه و خش بسیار اندک است. همان طور که از نام آن پیدا است، با جنسی مانند کاغذ روبرو هستیم.

روکش پی وی سی یا ممبران

همان طور که در مطالب جداگانه ای در خصوص کابینت ممبران صحبت کرده ایم، در کابینت معمولاً از ام دی اف با روکش پی وی سی استفاده می شود. پی وی سی به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت، حرارت و خش استفاده بسیار زیادی در صنعت کابینت سازی دارد و می توان روکش وکیوم ممبران را پراستفاده ترین و پرطرفدارترین نوع از انواع روکش ام دی اف برای کابینت، درب ها و … دانست.

روکش پی وی سی یا ممبران

مهمترین نقطه قوت روکش های پی وی سی یا همان ممبران، امکان استفاده از آن ها در ورقه های چوبی است که توسط دستگاه طرح و نقش یافته اند. در واقع اگر ورق چوبی مورد استفاده در تهیه کابینت، درب یا … دارای طرح و نقش و ناهمواری باشد، تنها می توان از روکش وکیوم ممبران برای پوشاندن آن استفاده کرد. بنابراین طرح هایی که با این روکش ام دی اف تهیه می شود معمولا در زیبایی محصول نهایی تاثیر به سزایی دارد. البته مقاومت روکش ممبران نیز بسیار بالا است و این مسئله باعث شده که مزایای آن از دیگر انواع روکش ام دی اف کاملا محسوس باشد.

در این میان پیشنهاد می کنیم در مقاله تفاوت کابینت ممبران و هایگلاس مقایسه ای که در مورد این روکش های پی وی سی نوشته ایم را مطالعه کنید.

روکش چوب طبیعی

کابینتی که با چوب طبیعی و خالص ساخته شده باشد، قیمت زیادی دارد؛ مدت زمان زیادی برای ساخت آن لازم است؛ و کمتر کسی از عهده خرید آن برمی آید. روکش چوب طبیعی برای برطرف کردن این معایب ساخته شده است. کافی است هر نوع چوب مصنوعی (مانند ام دی اف) را انتخاب کرده و با روکش چوب طبیعی آن را آراسته کنید.

روکش چوب طبیعی

این روکش ها معمولاً از جنس بلوط، راش و ملچ هستند. ظاهر آشپزخانه شما با این روکش سنتی و حال و هوای طبیعی به خود می گیرد. همچنین احساس و بوی چوب واقعی نیز در این روکش به کابینت شما منتقل خواهد شد. مراقبت از این نوع روکش دشوارتر از انواع دیگر است. همان طور که می دانید چوب در برابر رطوبت و حرارت مقاومت بالایی ندارد. از این رو باید از آن به خوبی مراقبت کرد. جلا دادن روکش چوبی با پارافین مخصوص اهمیت زیادی دارد.

البته روکش چوب طبیعی که طرحی کاملا شبیه به چوب دارد و از جنس پی وی است نیز در میان روکش های ممبران موجود است. تصویر بالا نیز نمونه ای روکش های طرح چوب طبیعی ممبران است.

روکش UV

روکش یو وی یکی از جدیدترین انواع روکش ام دی اف است. بیشتر روکش هایی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد، در برابر نور خورشید مقاومت پایینی دارند. البته این مقاومت پایین به این معنا نیست که کیفیت آن‌ها پایین است. به طور کلی هر محصولی به مرور در برابر نور کیفیت آن کاهش می یابد. روکش یو وی این نقطه ضعف را به هیچ عنوان ندارد. سطح آن مانند هایگلاس و اکریلیک (با درجه ای کمتر) براق است.

روکش UV

این روکش معمولاً دارای 9 لایه است و پروسه ساخت آن طولانی مدت و گران قیمت است. معمولاً در برخی ادارات که نور خورشید بسیار به داخل آن می تابد از این روکش استفاده می شود. روکش یو وی در برابر اشعه ماورای بنفش مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد.

بهترین روکش ام دی اف کدام است؟

با اینکه روکش های متفاوت دیگری نیز در صنعت کابینت سازی استفاده می شود اما مواردی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد را می توان پرکاربردترین انواع روکش کابینت MDF به شمار آورد. اگر کابینت منزل شما نیز دارای یکی از روکش های نامبرده در این مطلب است، خوشحال می شویم که تجربیات خود را در خصوص استفاده از این روکش با ما در میان بگذارید. همچنین اگر می خواهید انواع مدل های کابینت ام دی اف را مشاهده کنید و با مدل های بیشتری آشنا شوید مقاله مدل های کابینت ام دی اف میتواند برای شما جذاب باشد.

همچنین اگر تجربه استفاده از روکش متفاوتی را نیز دارید، از به اشتراک گذاشتن دیدگاه های خود با ما درنگ نکنید.

در پایان پیشنهاد می کنیم کابینت ممبران چیست را مطالعه کنید تا با محصولات تولیدی با روکش ممبران بیشتر آشنا شوید.

سوالات متداول در مورد روکش MDF

در این بخش به سوالات متداول و پرتکراری که در زمینه روکش ام دی اف پرسیده می شود پاسخ داده ایم.

قیمت روکش ام دی اف چقدر است؟

قیمت انواع روکش ام دی اف با توجه به ویژگی ها، طراحی و حتی در برخی موارد رنگبندی با یکدیگر متفاوت است. تنها با یک تماس ساده با شماره تماس وارناسا 02155246331 می توانید از قیمت انواع روکش ام دی اف مطلع شوید و در این زمینه مشاوره رایگان هم دریافت کنید.

چند نوع روکش ام دی اف وجود دارد؟

روکش ام دی اف انواع مختلفی دارند که در این مقاله مهمترین آن ها را معرفی کرده ایم. در این مقاله 9 مورد از انواع روکش ام دی اف را معرفی می کنیم.

برای خرید روکش ام دی اف چکار کنیم؟

برای خرید روکش ام دی اف ابتدا می توانید نوع روکش مورد نظر خود را از منوی سایت انتخاب کنید و سپس بعد از انتخاب محصولات مورد نظر خود از طریق راه های ارتباطی مانند شماره تلفن وارناسا (02155246331) سفارش خود را به ما اعلام کنید. سفارش شما به صورت رایگان و در محل مورد نظر شما تحویل خواهد شد. همچنین برای اطلاع از قیمت روکش ام دی اف نیز می توانید با ما در ارتباط باشید.

روکش ایرانی بخریم بهتر است یا روکش خارجی؟

روکش های مختلف در برندهای مختلفی در بازار برای خرید موجود هستند. برخی از این روکش ها ایرانی هستند و برخی دیگر با برندهای خارجی عرضه می شوند. نکته مهم این است که ایرانی یا خارجی بودن روکش تضمین کننده کیفیت آن نیست. برای مثال روکش هایگلاس ایرانی یا چینی یا کره ای تقریبا در یک سطح قرار دارند، اما معمولا روکش های کره ای و چینی پرفروش تر از روکش های ایرانی هستند.

نظرات کاربران

وقتتون بخیر. متن خیلی مفیدی بود مرسی. من بین روکش ملامینه و ممبران مرددم هنوز و نتونستم انتخاب کنم. میشه بیشتر راهنمایی کنید برای انتخاب. به نظر شما و متخصصین کدوم یکی بهتر هستند برای کابینت آشپزخانه؟

    سلام خانم فتاحی
    شما باید این نکته رو در نظر بگیرید که مزیت روکش ممبران این هست که میشه از اون برای روکش کردن ورقه های چوبی استفاده کرد که با استفاده از دستگاه تراش خوردن و طرح های مختلف روی اون ها ایجاد شده. این امکان در روکش های ملامینه وجود نداره. از طرفی زیبایی طرح روکش های ممبران به واقع منحصر به فرده و در بسیاری از طرح ها حس چوب واقعی رو القا میکنه که این زیبایی رو در هیچکدوم از انواع روکش های چوب نمی تونید ببینید. در نهایت با توجه به ویژگی هایی که ذکر کردیم و نکاتی که خدمتتون عرض کردم خود شما می تونید بهترین انتخاب رو داشته باشید.

سلام.من روکش mdf 8 mil میخواستم و نوشتین از منو انتخاب کنین ولی چیزی تو سایت نیست.و قیمت رو هم لطفا بفرمایین

    سلام جناب مرادی
    روکس های 8 میل فقط با سفارش مشتری واردت میشه و دپو نگه نمی داریم اگر متراژ مصرفی شما زیاد هست ( بالای 10 هزار متر ) در خدمت هستیم
    ممنون

سلام وقتتون بخیر ما به تازگی کمد دیواری زدیم ولی از رنگ کمد دیواری خوشمون نمیاد امکانش هست مجددا روکش عوض کنیم؟؟هزینه اش چقدر میشه؟؟

    با سلام

    اگر روکش های کمد شما با روکش پی وی سی وکیوم شده باشه , امکان کندن و روکش دوباره وجود داره برای اطلاعات بیشتر با دفتر تماس بگیرید

سلام چه روکش برای روی سنگ اپن مناسب هست.
چسب دار باشه

    سلام دوست عزیز. لطفا با شماره 55246331 تماس بگیرید تا کارشناسان ما کامل برای شما توضیح بدن. متشکرم

با سلام ،روی میز کابینت اشپز خانه ما ام دی اف سه سانت براق است وخس و خط زیادی دارد، هزینه تعویض.ان هم زیاد است ، ایا روکش مناسبی در بازار هست که روی ان بکشم ،لطفا راهنمایی فرمایید . سپاسگزارم

سلام
یه سوال داشتم ایا میشه روی mdf رو رنگ کرد؟

سلام قطر این روکش ها چقدر هست ؟
عرض اول ها چقدر هست
هزینه بر اساس رول هست یا متراژ
بعد قیمت چطور یه
بعد برای نصب چه نوع چسبی نیاز هست
قیمت های کلاس چنده

    جناب آقای وفائی نژاد ،
    ضخامت روکش ممبران سیزده صدم / عرض ۱۲۵ سانتی متر، ضخامت ۱۸ صدم / عرض ۱۴۲ سانتی متر و ضخامت ۳ دهم / عرض ۱۴۲
    طول رول ها متفاوته و از ۱۰۰ متر شروع میشه تا ۳۰۰ الی ۴۰۰ متر برای ضخامت ۱۳ صدم . بنابراین قیمت بر اساس متری محاسبه و بفروش می‌رسد که بر اساس ضخامت ، عرض ، کیفیت و برند روکش متفاوت است .
    برای چسباندن روکش ممبران روی ورق ام دی اف بسته به سطح کار و مقدار CNC انجام شده روی آن از چسب سرد و یا وکیوم استفاده میکنن.
    برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقالات مجله ورناسا در همین سایت مراجعه نمایید .
    با تشکر ،
    مدیر سایت

سلام خدمت شما یه نوعی از درب کابینت هم هست که روکش نداره، درب کابینت های آشپزخانه مون ام دی اف خام هست که دورش کادر هشت سانتی پرس شده و رنگ شده هرکسی هم دیده خیلی دوست داشتن نگهداریش هم سخت نیست در واقع همون سبک نئوکلاسیک هستش فقط تجربه بدی نسبت به تاچ بودن درب ها و کشو داشتم که عوض کردم و دستگیره زدم

سلام وقت شما بخیر میشه یه نوع ام دی اف با روکش سفید مات مقاوم معرفی کنید غیر از لترون البته رنگ های خنثی هم باشه مشکلی نیست فقط مات باشه طرح و خطی هم نداشته باشه، ممنونم

سلام
عالی بود، ممنون
روکشی هست به نام PET (پی ای تی)، نوع این روکش چی هست؟ هر چی گشتم چیزی پیدا نکردم. برای چه کارهایی مناسبه؟

سلام.روی روکش ملامین میشه رنگ کرد؟سپاس از همراهی همیاریتون.عالی هستید.

سلام ببخشید از برند های ام دی آف های های گلاس کدام بهتر هست

سلام وقتتون بخیر
برای کمد و میز تحریر ام دی اف براق بهتره یا مات برجسته؟