کابینتهای منازل میتوانند از مواد اولیه متفاوتی ساخته شوند. موادی مانند فلز، چوب، ام دی اف، ام دی اف هایگلاس و نئوپان و مواد مشابه آنها اما ممبران یک ماده اولیه برای ساخت کابینت نیست!
ممبران نام مادهای است که بهعنوان روکش استفاده میشود. کابینت ممبران یک جنس جدید از کابینتها محسوب نمیشود، بلکه کابینتی از جنس ام دی اف، پی وی سی یا نئوپان است که با این تکنولوژی ساخته و اجرا شده است.
در این مقاله کابینتهای اصطلاحاً ممبران را کاملاً مورد بررسی قرار خواهیم داد و در مورد مزایا و معایب آنها هم صحبت خواهیم کرد اما قبل از هر چیزی بیایید ممبران را کاملاً هضم کنیم.
ممبران چی هست؟ چی نیست؟
بسیاری فکر میکنند ممبران یک مدل چوب است که برای ساخت نوعی کابینت به کار میرود. این موضوع از بیخوبن اشتباه است. ممبران نام مادهای است که با تکنولوژیای منحصربهفرد لایه بیرونی ام دی اف، پی وی سی یا نئوپان را وکیوم میکند! سادهتر هم میتوانیم این ماده را توصیف کنیم.
برای ساخت کابینت یک واحد مسکونی، باید صفحات موردنیاز را در کارگاه برش داد. پس از اینکه با ابزار آلات گوناگون تغییرات لازم بر صفحات ایجاد شد، باید از هرگونه گرد و غبار پاک شوند و کاملاً صیقل بخورند. در مرحله نهایی است که ممبران وارد فرایند تولید میشود.
دستگاههای مخصوص وکیوم ممبران، هوای بین ام دی اف و ماده ممبران را کاملاً تخلیه میکنند و با ایجاد خلأ روی انواع مختلف ام دی اف، پی وی سی و حتی نئوپان، این ماده را به آنها میچسباند. امکان ندارد که این ورقهها بدون روکش استفاده شوند. در حالت قدیمیتر از ماده ملامینه برای انجام این کار استفاده میشود.
کاربرد کلاسیک یا مدرن؟ شاید هم هردو!
داشتن یک آشپزخانه کلاسیک با مواد اولیه تماماً از جنس چوب، هزینه خیلی زیادی دارد! یکی از مهمترین ویژگیهای روکش ممبران، خصوصیت طرح پذیری آن است؛ یعنی میتوانید خیلی راحت طرح چوب را روی ورق ام دی اف یا حتی پی وی سی و نئوپان هم اجرا کنید. با کیفیت بالا و ظاهری بسیار زیبا.
به همین خاطر و استفاده بیشتری که از ممبران در طرحهای کلاسیک میشود، خیلیها فکر میکنند این نوع کابینتها مناسب دکوراسیون مدرن نیستند. در واقع اصلاً اینطور نیست و با توجه به طرح پذیری بالای این نوع کابینتها، میتوان از ممبران برای ساخت کابینتهای مدرن هم بهره برد. اتفاقاً انواع ضخیمتر این ماده مناسب کابینتهای مدرن است.
البته این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از این نوع کابینتها در دکوراسیون امروزی مقرونبهصرفه نیست؛ چراکه برای ساخت کابینتهای مدرن میتوان از مواد دیگری مانند ام دی اف هایگلاس استفاده کرد که نسبت به ممبران قیمت قابلقبولتری دارد. به همین خاطر استفاده از روکش ممبران برای انواع مدرن کابینت شاید خیلی عاقلانه نباشد!
مزایای کابینتهای ممبران
چند خط بالاتر از قیمت بالای این نوع کابینت گفتیم و حالا میخواهیم مقرونبهصرفه بودن را جزو مزایای آن به حساب بیاوریم! بله اگر بخواهید یک آشپزخانه کلاسیک داشته باشید، قطعاً کابینتهای ممبران، رابطهای دوستانهتر از کابینتهای تمام چوب با جیب شما دارند؛ یعنی ارزانتر تمام میشوند.
تنوع بسیار بالای طرح و رنگ این کابینتها یکی دیگر از مزایان ممبران است. میتوانید متناسب رنگترین را با دکور کلی منزلتان داشته باشید. همچنین شباهت بسیار زیاد به چوب واقعی هم جزو ویژگیهای محبوب ممبران است.
به لطف این شباهت، کابینتهای ممبران توانایی این را دارند که دکوراسیون منزل شما را از جهت لوکس بودن ارتقا دهند. همچنین به دلیل تخلیه هوای بین بدنه و ماده ممبران، امکان نفوذ آب به لایههای ام دی اف و خرابی زودرس از بین میرود؛ اما خوب این نوع کابینتها بیعیب هم نیستند.
معایب کابینتهای ممبران
روکش ممبران نسبت به تابش مستقیم نور خورشید و حرارت حساسیت بالایی دارد. اگر کابینتهای ممبران در معرض این دو عامل باشند، رنگ و لعابشان را به مرور از دست میدهند و از زیباییشان کاسته میشود؛ البته که موضوع کیفیت جنس مورد استفاده همیشه در این مسائل تأثیرگذار است.
در ضمن اگر هنگام وکیوم کردن با ماده ممبران، از چسب با کیفیت استفاده نشود، پس از مدتی بین بدنه و روکش هوا جمع میشود و اصطلاحاً ورم میکند! این ورم میتواند شروع دردسرهای زیادی در راستای تعمیر یا تعویض قسمت معیوب باشد.
در بسیاری از مواقع هنگام وکیوم کردن، به دلیل ظرافت طرح و ریزهکاری زیاد، ممکن است برخی نقاط بهخوبی وکیوم نشوند. این مشکل در آیندهای نهچندان دور به همان ورم کردن و خرابی کابینت منجر میشود. پس بهتر است بیخیال طرحهای شلوغ شوید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب کابینت ممبران و روکش ممبران، مقاله ای که در رابطه با معایب کابینت ممبران نوشته ایم خالی از لطف نخواهد بود.
نکته مهم در نصب و استفاده از کابینتهای ممبران
در اجرای درست کابینت ممبران، نقش کابینت کار بسیار مهمتر از همیشه است. برای اینکه این نوع کابینت با بالاترین کیفیت ساخته و اجرا شود، از فرایند اندازهگیری و برش صفحات در کارگاه تا نصب آن در محل باید با نهایت دقت و مهارت انجام شود. در مورد نصب کابینت ممبران نیز در مجله وارناسا مقاله ای منتشر کرده ایم. البته بهتر است برای نصب کابینت ممبران از این مقاله اکتفا نکنید و از متخصصین این کار کمک بگیرید.
این موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که مجبور به تعمیر قسمتی از کابینت شوید. تنوع طرح و رنگ ممبرانها بسیار زیاد است و روزبهروز با عوض شدن سلیقه بازار، طرحها هم تغییر میکنند. به احتمال خیلی زیاد نمیتوانید دقیقاً همان طرح و رنگی را که هنگام اجرا انتخاب کردید پس از گذشت ۲ سال برای اعمال تعمیرات پیدا کنید.
پس برای اینکه درگیر مشکلات ناشی از تعمیر نشوید، در همان ابتدای کار با یک حرفهای قرارداد ببندید تا خیالتان از کیفیت نهایی راحت باشد.
جمعبندی نهایی در مورد ممبران
ممبران چیست؟ تکنولوژیای است که توسط آن مادهای با نام ممبران روی ورقههای ام دی اف، پی وی سی و نئوپان کشیده میشود. این روکش طرح پذیری بینظیری دارد و میتوان هم برای کابینتهای کلاسیک و هم برای کابینتهای مدرن از آن استفاده کرد.
مهمترین مزیت ممبران شباهت بسیار زیاد آن به چوب است که در کنار قیمت مناسبتر، داشتن کابینت کلاسیک را برای بودجههای نهچندان زیاد هم ممکن میکند. استفاده از این ماده برای کابینتهای مدرن با اینکه شدنی است، اما عاقلانه و مقرونبهصرفه نیست.
اگر قصد دارید از این نوع کابینتها برای فضای آشپزخانهتان استفاده کنید، حتماً این کار را به یک کابینت کار ماهر بسپارید تا کار با نهایت کیفیت و دقت انجام شود و از مشکلات احتمالی آینده در امان باشید.
نظرات کاربران