وجود انواع دستگاه روکش هایگلاس در صنعت چوب باعث شده است تا بسیاری از محصولات چوبی در حداکثر کیفیت و زیبایی ارائه شوند. این دستگاه ها وظیفه روکش کردن هایگلاس بر روی قطعات چوب طبیعی و ام دی اف را بر عهده دارند.
در گذشته از نیروی انسانی به جای دستگاه استفاده می شد، به همین دلیل روند، کیفیت و سرعت کار بسیار کند بود. اما امروزه به لطف فناوری، انواع دستگاه روکش هایگلاس در بازار هستند که می توانند فرآیند روکش کاری را در بالاترین راندمان انجام دهند. برای شناخت بیشتر این دستگاه های روکش هایگلاس بامقاله دیگری از وارناسا همراه باشید.
انواع دستگاه روکش هایگلاس
در زیر یک به یک در مورد انواع دستگاه روکش هایگلاس صحبت خواهیم کرد:
۱- دستگاه پرس غلتکی روکش هایگلاس
دستگاه پرس غلتکی خط تولید تمام اتومات است که برای روکش کردن انواع چوب و مصنوعات چوبی به کار گرفته می شود. دستگاه پرس غلتکی در انواع نیمه اتومات نیز قابل تولید است. در نمونۀ نیمه اتومات دستگاه پرس غلتکی نیاز به استفاده از نیروی انسانی در برخی از بخش های فرآیند کار است.
دستگاه پرس غلتکی خود به تنهایی به دو نوع زیر تقسیم می شود:
- دستگاه با جک Feeder و Loading
- دستگاه بدون جک Feeder و Loading
این جک ها جزء آپشن های دستگاه محسوب شده که با توجه به نیاز و سفارش مشتری تولید می شوند. تابلو برق این دستگاه از بهترین نوع لوازم الکتریکی و الکترونیکی استفاده شده است. همین ویژگی باعث شده است تا دستگاه در شرایط سخت کاری بالاترین راندمان را داشته باشد و منجر به افزایش عمر موتورها شود.
وجود صفحه نمایش لمسی با منوی فارسی برای راحتی کار از دیگر ویژگی های این نوع دستگاه روکش هایگلاس است. به کمک این دستگاه می توان انواع روکش های هایگلاس را بر روی صفحات ام دی اف با صخامت ۳ تا ۵۰ میلیمتر و با عرض ۱۲۲ سانتیمتر اعمال کرد. همچنین این دستگاه دارای سه شاسی به شرح زیر است:
- فرچه و پولیش: در این قسمت روی ام دی اف کاملاً تمیز می شود.
- چسب زن: در این قسمت چسب به طور یکنواخت و یکدست بر روی ام دی اف لیسه می شود. نوع چسب استفاده شده در این دستگاه، چسب گرم است.
- قسمت پرس: در این قسمت روکش بر روی ام دی اف توسط چهار غلتک پرس می شود.
موتور دستگاه پرس غلتکی بهتر است از نوع اروپایی باشد. همچنین قیمت دستگاه روکش هایگلاس مدل غلتکی برحسب مشخصات، تولیدکننده و شرایط بازار متفاوت است.
انواع دستگاه روکش هایگلاس از نوع غلتکی اغلب مجهز به موارد زیر است:
- تغذیه اتوماتیک
- جلو برنده یکپارچه
- پولیش تمیز کننده سطح
- پیش گرمکن سطح پانل
- چسب زن گرم
- گرم کننده چسب
- کشش فویل
- پرس غلتکی
۲- دستگاه پرس وکیوم روکش هایگلاس
در دستگاه پرس وکیوم هایگلاس عمل فشار از طریق تخلیه هوای محفظه و نهایتاً انتقال فشار جو بر روی قطعه کار انجام می شود. علاوه بر این، سیستم حرارتی پرس وکیوم ممبران با برق کار می کند.
پرس وکیوم اتوماتیک هیاگلاس می تواند دارای قابلیت سیستم چروک گیر و کنترل دستگاه دستی یا اتوماتیکی باشد. این دستگاه می تواند به ۲ صورت اتوماتیک و دستی کار کند که انتخاب هر کدام از آنها بر اساس نیاز مشتری خواهد بود.
انواع دستگاه پرس وکیوم هایگلاس عبارتاند از:
- پرس وکیوم تک سینی
- پرس وکیوم صندوقی
- پرس وکیوم آسانسوری
- پرس وکیوم واگنی
- پرس وکیوم واگنی – دومیز
- پرس وکیوم واگنی – سه میز
یکی از مهمترین نکاتی که باید در مورد ورق های هایگلاس در نظر داشته باشیم این است که کیفیت ورق هایگلاس تنها به یک عامل بستگی ندارد و موارد مختلفی مثل جنس روکش هایگلاس، کیفیت چوب، دستگاه روکش و چندین عامل دیگر در کیفیت آن موثر است. جنس روکش نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد، برای مثال روکش هایگلاس ایرانی ممکن است در برخی برندها حتی از برندهای خارجی هم کیفیت بهتری داشته باشد.
دستگاه های پرس وکیوم هایگلاس معمولاً برای روکش کاری چوب و مصنوعات چوبی استفاده می شوند. در این نوع دستگاه محفظه ای باز بر روی یک شاسی فلزی قرار می گیرد. همچنین، یک هد برای این نوع دستگاه ها طراحی شده است که باید کاملاً عایق کاری شده باشد. عایق کاری به منظور این انجام می شود که بتوان گرمای تولید شده توسط المنت ها به بیرون راه پیدا نکند.
جنس موادی که در هد دستگاه جهت عایق کاری گرمایی به کار می روند، نسبت کاملاً مستقیمی با هزینۀ تمام شدۀ دستگاه پرس وکیوم هایگلاس دارد. به تناسب این امر قیمت فروش دستگاه افزایش پیدا می کند. همچنین قیمت دستگاه روکش هایگلاس مدل پرس وکیوم برحسب مشخصات، تولیدکننده و شرایط بازار متفاوت است.
البته دستگاه های پرس وکیوم تنها برای هایگلاس نیستند و دستگاه وکیوم ممبران هم یکی از تجهیزات پراستفاده در زمینه روکش های PVC محسوب می شود.
انواع دستگاه روکش هایگلاس از نوع پرس وکیوم اغلب مجهز به موارد زیر است:
- سیستم کنترل و طراحی
- سینی
- سیستم مکنده
- سیستم حرارتی
- سیستم ضد چروک
۳- دستگاه پرس ملامینه روکش هایگلاس
این دستگاه نیز جهت پرس روکش هایگلاس در صفحات چوبی و ام دی اف استفاده می شود. در بازار با نام پرس ملامینه و پرس هایگلاس نیز مشهور است و عمدتاً در ابعاد ۱۲۲×۲۴۴، ۱۸۳×۳۶۶ و ۲۱۰×۴۲۰ سانتیمتر تولید می شود.
فرآیند کار با دستگاه پرس ملامینه هم به صورت کاملاً اتوماتیک و هم نیمه اتوماتیک (استفاده از نیروی انسانی) است. همچنین قیمت دستگاه روکش هایگلاس مدل ملامینه برحسب مشخصات، تولیدکننده و شرایط بازار متفاوت است.
یکی دیگر از دستگاه های مهم صنعت چوب نیز دستگاه دور کن ام دی اف است. پیشنهاد می کنیم با انواع دستگاه دور کن MDF نیز آشنا شوید.
انواع دستگاه روکش هایگلاس از نوع دستگاه پرس ملامینه روکش هایگلاس اغلب مجهز به موارد زیر است:
- ایستگاه تغذیه ورق
- کانوایر هدایت ورق
- ایستگاه تنظیف و پولیش
- کانوایر دوم
- ایستگاه دمنده
- قسمت پیش گرم کننده قطعه کار
- ایستگاه چسب زنی
- قسمت کانوایرسوم
- پیش گرم کننده
- ایستگاه هدایت قطعه چسب کاری شده
- ایستگاه پرس
- قسمت آرایش ورق
- ورق دپو کن
انواع دستگاه روکش هایگلاس را در بالا معرفی کردیم، حال می توانید با شناخت بیشتری به سراغ دستگاه مورد نظر خود بروید. همچنین، قیمت دستگاه روکش هایگلاس می تواند بر حسب تولیدکننده، قدرت، اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن، شرایط بازار و اقتصاد تغییر کند. اما قبل از آن، لازم است نیازها و مقدار بودجه خود را تعیین کنید.
در پایان پیشنهاد می کنیم مقاله دستگاه cnc را نیز مطالعه کنید تا با این دستگاه کاربردی در صنعت چوب نیز آشنا شوید.
نظرات کاربران