دستگاه وکیوم ممبران چیست؟ آشنایی با دستگاه پرس روکش های وکیوم

دسته بندی : صنعت PVC

یکی از پرفروش ترین و پرکاربردترین محصولات موجود در صنایع چوب کابینت ممبران است. در سال های اخیر عنوان ممبران بسیار به گوش می رسد. اما آنچه افراد از آن بی خبر هستند، دستگاه هایی است که وظیفه ساخت این محصول پرکاربرد را بر عهده دارند. دستگاه وکیوم ممبران ابزاری است که ام دی اف خام را به مصالح ممبران تبدیل می کند. دستگاه وکیوم ممبران اصلی ترین ابزاری است که با آن این ماده پرکاربرد ساخته می شود. ادامه مطلب را با مجله وارناسا همراه باشید تا به طور مفصل به دستگاه وکیوم بپردازیم و جزئیات زیادی را درباره آن فاش کنیم.

در ابتدای مقاله پیشنهاد میکنیم اگر دقیقا از ماهیت ممبران آگاه نیستید مقاله ممبران چیست را مطالعه کنید و سپس ادامه مقاله را مطالعه کنید.

پیشنهاد خرید

چسب وکیوم وارناسا HV

تومانتومانخرید کنید

دستگاه وکیوم ممبران چیست؟

دستگاه وکیوم ممبران یکی از ابزارهایی است که در سال های اخیر استفاده فراوانی از آن در صنعت چوب می شود. دلیل آن نیز رونق گرفتن کابینت های ممبران است. بدون شک اگر قصد تهیه کابینت داشته باشید، یکی از گزینه هایی که حتماً به شما معرفی می شود، ممبران خواهد بود.

تفاوت عمده ممبران با ام دی اف خام در روکش های زیبا و منحصر به فردی است که در آن استفاده می شود. این روکش ها که روکش وکیوم ممبران نامیده می شوند، عمدتاً از جنس پی وی سی هستند. استفاده از این روکش ها علاوه بر زیبایی، عمر و مقاومت ام دی اف را نیز افزایش می دهد.

دستگاه وکیوم ممبران چیست؟

سؤال اینجا است که این روکش به چه شکلی روی ام دی اف استفاده می شود. جواب این سؤال دستگاه وکیوم ممبران است. دستگاه وکیوم ممبران در صنایع چوب به منظور روکش کردن انواع چوب استفاده می شود. متداول ترین آن نیز روکش پی وی سی روی ام دی اف است.

اگر برایتان سؤال است که واژه های وکیوم و ممبران از کجا آمده است، جواب آن را در ادامه خواهیم یافت.

واژه وکیوم به چه معناست؟

واژه وکیوم (Vacuum) در زبان انگلیسی به معنی خلأ است. جاروبرقی های خانگی نیز نوعی وکیوم هستند. جاروبرقی ها با ایجاد خلأ در محفظه خود باعث می شود تمام اجزای ریز را به داخل خود بکشند.

دستگاه وکیوم ممبران نیز از این خلأ استفاده می کند. به احتمال زیاد، یک بار هم که شده از چسب های نواری برای برگ گرفتن کتاب استفاده کرده اید. بزرگترین مشکل این چسب ها در این است که پس از استفاده حباب هایی روی کتاب شکل می گیرد. حال اگر بخواهیم این تشابه را برای روکش کردن پی وی سی روی ام دی اف به کار ببریم، این حباب ها ممکن است هنگام روکش کردن شکل گیرد.

واژه وکیوم به چه معنی است؟

ایجاد خلأ مهمترین عامل در جلوگیری از این حباب های کوچکی است که به مرور ترکیده یا رشد می کنند و کیفیت کار را از بین خواهند برد. اگر محیط پرس دارای خلأ باشد، این حباب ها شکل نمی گیرند، چون هوایی برای تشکیل حباب وجود ندارد.

واژه ممبران به چه معنی است؟

ممبران از واژه انگلیسی مِمبرِین (Membrane) به معنی غشا گرفته شده است. پس در حقیقت تلفظ این واژه ممبرِین (و نه ممبران) است. در صنعت کابینت سازی و در مجموع صنایع چوب، استفاده از روکش و غشا کاربرد فراوانی دارد.

روکش های ممبران معمولاً از جنس پی وی سی یا سیلیکون هستند. این روکش ها دارای طرح و رنگ های متنوعی هستند و تقریباً با هر سلیقه ای همخوانی دارند. البته برای پرس کردن این روکش روی ام دی اف باید از یک نوع چسب مخصوص نیز استفاده کرد. چسب وکیوم ممبران در مطالب جداگانه متعددی معرفی شده است.

نحوه کارکرد دستگاه وکیوم ممبران

برای استفاده از دستگاه وکیوم ممبران باید اطلاعاتی کلی داشته باشد و استفاده از آن بسیار ساده است. برای پوشش ام دی اف با روکش ممبران ابتدا باید روی ام دی اف طرح مورد نظر خود را پیاده کنید. این طرح توسط دستگاه سی ان سی انجام می شود.

پس از اینکه طرح مورد نظر خود را روی ام دی اف پیاده کردید، نوبت به چسب زدن توسط دستگاه پاشش است. چسب باید کاملاً یکنواخت تمام قسمت های ام دی اف را بپوشاند. همچنین لبه های کار بسیار اهمیت دارد و معمولاً 2 لایه چسب برای این نواحی استفاده می شود. پس از چسب زدن باید مدتی صبر کرد تا چسب کاملاً خشک شده و آماده استفاده درون دستگاه شود.

نحوه کارکرد دستگاه وکیوم ممبران

پس از خشک شدن چسب، تمام قطعات را درون سینی دستگاه وکیوم ممبران می گذارند. زیر هر قطعه نیز پایه ها و حفاظ های کوچکی قرار می دهند تا از سطح سینی فاصله بگیرد. نباید هیچ گونه لقی در قطعات وجود داشته باشد و ثبات کامل هنگام فرآیند پرس نیاز است.

سپس روکش پی وی سی یا سیلیکون روی محصول کشیده می شود. بسته به نوع دستگاه معمولاً یک غلتک در کنار دستگاه تعبیه شده که فویل پی وی سی دور آن پیچیده شده و کافی است فویل را کشیده و روی تمام سطح محصول خود بکشید. سپس محفظه دستگاه را بسته و آماده روکش زنی می کنید.

در این مرحله دستگاه روکش پی وی سی را گرم می کند. میزان حرارت دستگاه به موارد متعددی بستگی دارد. قبل از هر چیز باید چسبی استفاده کرده باشید که با درجه حرارت دستگاه و روکش پی وی سی همخوانی داشته باشد. همچنین باید میزان حرارت شما به اندازه باشد که روکش پی وی سی یا سیلیکون کاملاً نرم شود. در غیر این صورت روکش ترک برداشته و کیفیت کار بسیار پایین می آید.

حرارت باعث می شود که دوباره چسب خشک شده زنده شود و همچنین انعطاف روکش بسیار بالا رود. پس از ایجاد حرارت درون دستگاه، نوبت به ایجاد خلأ است. اکنون که روکش پی وی سی انعطاف پذیری کافی را پیدا کرده است، می توان به سادگی خلأ ایجاد کرده و بدین ترتیب روکش شما به صورت کامل توسط خلاً به اطراف ام دی اف پرس می شود.

کاربردهای دستگاه وکیوم ممبران شامل چه مواردی است؟

پس از اینکه مراحل پرس به اتمام رسید، اطراف کار را توسط یک تیزی برش می دهند و قطعات را بیرون می آورند. دقت داشته باشید که هیچ گونه لبه اضافی نباید باقی بماند. در غیر این صورت پس از مدتی ممکن است این لبه ها باعث جدا شدن روکش پی وی سی شوند.

پس از پرس کردن، معمولاً 24 ساعت باید به چسب زمان داد تا کاملاً خشک شود و استحکام کافی به دست آورد. به مرور زمان میزان چسبندگی آن بالا می رود و حتی ممکن است یک هفته بعد نیز میزان چسبندگی آن به 100 درصد نرسیده باشد. بنابراین باید در تعبیه و نگهداری این قطعات دقت داشت و از عجله در استفاده قطعات خودداری نمود.

لازم به ذکر است که پس از روکش کردن دستگاه، لبه های ام دی اف نیز با نوار لبه PVC پوشانده می شود.

کاربردهای دستگاه وکیوم ممبران شامل چه مواردی است؟

به طور کلی هر نوع روکشی را می توان توسط دستگاه وکیوم ممبران استفاده کرد. البته دستگاه های وکیوم جداگانه ای نیز وجود دارند که برای فرم دادن قطعات چوبی استفاده می شوند. این دستگاه ها معمولاً تحت عنوان «دستگاه خم» به فروش می رسند.

انواع محصولات چوبی با دستگاه وکیوم ممبران روکش می شوند

در این دستگاه ها نیز قطعات چوب درون دستگاه قرار می گیرند و با ایجاد حرارت و خلأ هر نوع فرمی در آنها ایجاد می شوند. برای مثال ایجاد قوس و انحنا در محصولات چوبی به سادگی توسط این دستگاه امکان پذیر است.

دستگاه هایی که برای این منظور استفاده می شوند، دارای غشای بسیار انعطاف پذیری هستند و قطعات بسیار بزرگ و با ارتفاع بالای چوب نیز درون آنها جای می گیرد. حرارت باعث ایجاد انعطاف در چوب شده و خلأ نیز باعث فرم دادن به آن می شود.

انواع دستگاه وکیوم ممبران

بسته به نوع استفاده و همچنین هزینه ای که برای آن داده می شود، دستگاه وکیوم ممبران دارای انواع مختلفی است. برای مثال برخی از آنها غلتکی برای تعبیه روکش پی وی سی ندارند. باید توسط دست روکش روی محصول گذاشته شده و برش داده شود.

برخی از دستگاه ها دارای 2 یا حتی 3 سینی برای کار هستند. بدین ترتیب هنگامی که دستگاه در حال انجام مراحل وکیوم و پرس است، شما در حال آماده سازی محصولات دیگری بر روی سینی دوم یا سوم هستید. بدین ترتیب در زمان بسیار صرفه جویی خواهد شد.

قیمت دستگاه وکیوم ممبران چقدر است؟

قیمت دستگاه وکیوم ممبران چقدر است؟

قیمت دستگاه وکیوم ممبران بسیار متغیر است. برای مثال تعداد سینی ها و همچنین لوازم و ابزارهای جانبی که برای این دستگاه استفاده می شود، می تواند قیمت آن را تغییر دهد. اندازه سینی دستگاه نیز در قیمت آن تأثیرگذار است.

همچنین به دلیل تغییر شدید روزانه قیمت دلار، معمولاً نمی توان بازه قیمت دقیقی برای این محصول تعیین کرد. یکی از دستگاه هایی که قیمت آن به شدت دچار افزایش شده انواع دستگاه دور کن ام دی اف است.

آیا شما تجربه استفاده از دستگاه وکیوم ممبران را دارید؟ تجربیات خود را با ما و دیگر دوستان خود در مجله وارناسا به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

متاسفانه تو این صنعت مشکل دستگاه های قدیمی، گران قیمت بودن و نایاب بودن دستگاه های جدید و مشکلاتی که تحریم ها ایجاد کردن به شدت دیده میشه. امیدوارم زودتر از این مشکلات خلاصی پیدا کنیم. صنعت چوب هر روز داره آسیب بیشتری از تحریم ها و افزایش قیمت ارز میبینه

سلام دستگاه ممبران وکیوم چنده؟

چه مقاله خوبی بود. متاسفانه از این دست مقالات تخصصی در حوزه صنعت چوب و به خصوص ممبران خیلی کمه، البته جا داره مقالات یه مقدار تخصصی تر باشن. در هر صورت بابت فعالیت مفیدتون متشکرم