یکی از انواع کابینت که محبوبیت زیادی بین خانواده ها دارد و طی سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است، کابینت ممبران است. کابینت ممبران دارای تنوع طرح و رنگ زیادی است و همچنین کیفیت ساخت و قیمت آن نیز نسبت به دیگر انواع کابینت بسیار مناسب است. در این مطلب قصد داریم ویژگی های این کابینت و همچنین مراحل ساخت کابینت ممبران را با شما در میان بگذاریم. ادامه مطلب را با ما همراه باشید.
مراحل ساخت کابینت ممبران
کابینت ممبران معمولاً از سه جزء اصلی تولید می شود؛ ام دی اف، چسب ممبران و روکش پی وی سی. نحوه اتصال و تولید این سه جزء با یکدیگر نیز با روش های متفاوتی صورت می گیرد که در خصوص آن توضیح خواهیم داد.
1 – خراطی و کنده کاری روی چوب
در مطالبی جداگانه به صورت مفصل در خصوص اجزای کابینت ممبران توضیح داده ایم. معمولاً ام دی اف جزء اصلی تشکیل دهنده کابینت ممبران است. با توجه به محدودیت های ام دی اف از جمله ماندگاری اندک، طرح و رنگ محدود، عدم مقاومت در برابر رطوبت و گرما و بسیاری عوامل دیگر، به تنهایی نمی توان انتظار زیادی از آن داشت.
این محدودیت ها با لایه ای تحت عنوان روکش پی وی سی جبران می شود؛ اما قبل از اینکه به روکش پی وی سی و نحوه اعمال آن برسیم، باید روی ام دی اف کنده کاری انجام شود. در مراحل ساخت کابینت ممبران هرچقدر هم طرح و رنگبندی روکش ممبران متنوع باشد، جای برجستگی ها و جزئیاتی که توسط دستگاه سی ان سی روی ام دی اف اجرا می شود را نمی گیرد.
کنده کاری با دستگاه سی ان سی
در مطلبی جداگانه به صورت مفصل در خصوص دستگاه سی ان سی توضیح داده ایم و در مطلب آموزش کار با دستگاه CNC در مورد نحوه کارکرد آن گفتیم. دستگاه سی ان سی وسیله ای است که روی بسیاری از مصالح می توان طرح و نقش های متنوعی را پیاده کند. دستگاه سی ان سی چوب نیز به سادگی و با فشردن چند دکمه طرحی که قبلاً توسط برنامه هایی نظیر اتوکد طراحی شده اند را روی ام دی اف کنده کاری می کند.
البته با توجه به گستردگی سریع استفاده از دستگاه سی ان سی توسط بسیاری از کارگاه ها، طرح های آماده نیز می توان برای مقاصد متفاوت پیدا کرد؛ بنابراین جهت پیاده کردن طرح موردنظر حتماً نیاز به تسلط روی برنامه اتوکد نیست اما بدون شک برای انجام کارهای حرفه ای باید دانش اولیه ای از این برنامه داشته باشید.
طرح های با جزئیات بالا در ممبران
نکته ای که برای پیاده کردن طرح و نقش موردنظر روی ام دی اف وجود دارد این است که طرح شما داری جزئیات بسیار زیاد نباشد. همچنین طرح های بسیار ریز می تواند در کیفیت نهایی کابینت شما تأثیرگذار باشد. از آنجایی که پس از پیاده کردن طرح روی ام دی اف، لایه پی وی سی روی آن کار می شود، ممکن است در صورت وجود جزئیات زیاد، لایه پی وی سی به خوبی روی ام دی اف چسبیده نشود. ضمنا پیشنهاد می کنیم از مقاله بهترین مدل های کابینت ممبران نیز دیدن کنید.
2 – چسب زدن روی سطح ام دی اف
پس از اینکه طرح مدنظر شما توسط دستگاه سی ان سی روی ام دی اف کنده کاری شد، نوبت به بخش دوم می رسد. روی سطح ام دی اف لایه های پی وی سی (ممبران) کار می شود. این روکش پی وی سی باید توسط چسب ممبران (چسب وکیوم) روی ام دی اف چسبانده شود.
انواع چسب وکیوم
بسیاری افراد مرحله اعمال چسب را نادیده می گیرند. چسب وکیوم یکی از کلیدی ترین و مهم ترین اجزاء کابینت ممبران است. چسب وکیوم از ماده ای پلیمری بر پایه آب تولید می شود. برای استفاده از این چسب تمام سطح چوب باید آغشته به چسب شود. چسب ممبران توسط مخزن پاشش باید روی ام دی اف پاشیده شود. مخزن آن نیز معمولاً از جنس استیل ضد زنگ است.
چسب وکیوم دارای دو نوع تک جزئی و دو جزئی است. چسب وکیوم تک جزئی به تنهایی می تواند استفاده شود و نیاز به جزء دوم ندارد. از طرف دیگر، چسب وکیوم دو جزئی نیاز به افزودن ماده دیگری تحت عنوان ایزوسیانول دارد. از آنجایی که استفاده از چسب تک جزئی ساده تر بوده و مقاومت آن نیز در برابر حرارت بیشتر است، استفاده از آن متداول تر است.
ویژگی های چسب وکیوم
همانند روکش پی وی سی، چسب وکیوم نیز دارای رنگ های متعددی است. البته تمام کدهای رنگ آن را نمی توان در کشور پیدا کرد. بهتر است نزدیک ترین رنگ به کد رنگ محصول خود را انتخاب کنید.
هر نوع چسب دارای ویژگی های متفاوتی است. به همین دلیل باید روی مخزن آن را به خوبی مطالعه کنید. هر نوع چسب زمان عملکرد مخصوص به خود را دارد. هر نوع چسب میزان مقاومت متفاوتی در برابر رطوبت و دما دارد. هر نوع چسب نیازمند میزان حرارت متفاوتی برای عمل کردن دارد. در مقاله بهترین چسب وکیوم توضیحاتی بیشتری در این مورد ارائه کرده ایم.
3 – چسباندن روکش پی وی سی
پس از کنده کاری توسط دستگاه سی ان سی و پوشش سطح ام دی اف توسط چسب وکیوم، نوبت به روکش کردن ام دی اف با پی وی سی می رسد. روکش پی وی سی همان چیزی است که ظاهر کابینت شما را بسیار متفاوت کرده و مقاومت آن را در برابر حرارت و رطوبت به طرز چشمگیری بالا می برد.
تنوع طرح و رنگ ام دی اف بسیار محدود است. توسط روکش پی وی سی می توان ده ها طرح و رنگ متفاوت را بر روی یک کابینت پیاده کرد. روکش پی وی سی به حدی متنوع است که تقریباً بری همه سلیقه ها پاسخی دارد. در مقاله بهترین رنگ کابینت ممبران نیز راهنمایی هایی در خصوص انتخاب رنگ کابینت ممبران ارائه داده ایم.
نحوه اعمال روکش پی وی سی
باید دقت داشته باشید که روکش پی وی سی به سادگی و توسط دست روی ام دی اف چسبانده نمی شود. دستگاه وکیوم وظیفه چسباندن پی وی سی را روی ام دی اف دارد. این دستگاه کار شما را به صورت خودکار انجام می دهد. کافی است درجه حرارت و تنظیمات آن را با توجه به محصول و البته نوع چسبی که استفاده کرده اید، مشخص کنید.
مرحله نهایی تولید کابینت ممبران
اکنون که قطعات کابینت شما توسط ام دی اف، چسب وکیوم و روکش پی وی سی تولید شده است، نوبت به سرهم کردن آنها و تولید کابینت است. معمولاً قطعات مختلف کابینت در کارگاه تولید شده و در منزل سرهم می شود. یراق آلات آن نیز در منزل نصب می شود.
دقت کنید که تولید کابینت ممبران باید با دقت زیادی انجام شود. در صورتی که اندازه گیری های شما دقیق نباشد، ممکن است مجبور شوید آن بخش کابینت را دوباره تولید کنید. از این رو پیشنهاد می کنیم که طراحی و تولید کابینت خود را به شخص یا شرکتی بسپارید که دارای سابقه درخشان در تولید کابینت است.
قیمت کابینت ممبران نیز متفاوت است. وقتی گفته می شود هر متر کابینت ممبران (برای مثال) 5 میلیون تومان قیمت دارد، این قیمت برای یک متر کابینت هوایی و زمینی محاسبه می شود. بسته به مصالح استفاده شده، مهارت استادکار و طرح و نقش هایی که روی چوب کار می شود، قیمت کابینت ممبران متفاوت خواهد بود.
برای آشنایی با نحوه قیمت گذاری اتحادیه ای هم می توانید مقاله نرخ اتحادیه کابینت سازان را مطالعه کنید.
مهمترین مرحله در تولید کابینت ممبران کدام است؟
هیچکدام از مراحل نامبرده بر مرحله دیگر برتری ندارد. دقت کنید که تولید و ساخت کابینت ممبران یک هنر است. هرکدام از این مراحل با مشکل مواجه شود، نتیجه نهایی متفاوت خواهد بود.
کنده کاری توسط دستگاه سی ان سی باید توسط شخصی انجام شود که مهارت کافی در این زمینه را دارد. چسب وکیوم باید از نوعی تهیه شود که بهترین کیفیت را دارد و با ساختار محصول شما همخوانی دارد. لایه های پی وی سی دارای کیفیت های متفاوتی است. اگر کیفیت محصول شما بالا نباشد، به راحتی پس از چند سال (حتی چند ماه) کابینت شما پوست می اندازد و لایه پی وی سی از آن جدا می شود. این مسئله در مورد چسب آن نیز صادق است.
اگر اپراتور دستگاه وکیوم دارای مهارت کافی نباشد، هرچقدر محصولات شما کیفیت بالایی داشته باشد، باز هم ممکن است نتیجه باب میل شما نباشد. اگر شرکت یا استادکار کابینت تجربه و توانایی کافی در تولید کابینت ممبران نداشته باشد، باز هم محصول نهایی دارای مشکل خواهد بود. پیشنهاد می کنیم تمام این مراحل را به مجموعه ای بسپارید که در شهر شما دارای سابقه درخشان و مهارت بالایی هستند.
مجموعه وارناسا فعال در زمینه چسب و روکش وکیوم ممبران می باشد، لذا پشتیبانان فروش وارناسا پاسخگوی سوال های مرتبط با این حوزه می باشند همچنین سوالات تخصصی مرتبط به ساخت کابینت از تخصص این گروه خارج است، لطفا از تماس در این رابطه با پشتیبانی خود داری بفرمایید، باتشکر
نظرات کاربران